کیتواگروسنس مخصوص کرم گلوگاه انار
کیتواگروسنس از طریق فعال سازی برخی ژن های گیاه سبب تولید ترکیبات خاصی میشود که گیاه را در برابر شرایط جوی اکولوژیکی نامساعد محافظت می کند.
افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش های خشکی ، شوری آب و خاک ، گرما و سرمای شدید از اثرات کیتواگروسنس در گیاهان است . افزایش کمی و کیفی محصولات زراعی از دیگر ویژگیهای کیتواگروسنس است.
مزایای کاربرد کیتواگروسنس : 1 - کنترل آفت شامل :
شته ، کنه قرمز ، کنه تارتن ، تریپس ، توتا ، پسیل پسته ، سرشاخه خوار پسته ، کرم گلوگاه انار ، نماتود ، کرم ساقه خوار برنج ، کرم سیب و بیماریهای قارچی ( برنج ، گندم ، باغات ، سیب زمینی و مرکبات ) سفیدک و سفیدک دروغین ، کرم قوزه پنبه ، مگس سفید ، پروانههای مینوز در خیار ، گوجه و هندوانه ...
2 - افزایش گل انگیزی ، تشکیل گلهای زیبا ، درشتی و خوشرنگی میوه ها ، رفع تنش سرما زدگی ، تشکیل جوانه های زایشی بسیار قوی.
کیتواگروسنس ، کود و آفت کش دو منظوره بسیار عالی کاملا ارگانیک نیواگرو با استفاده از دانش و تکنولوژی ویژه در این محصولات با قرار دادن عناصر ریز مغذی تقویت کننده های گیاهی در یک فرمولاسیون متعادل مهندسی شده محصولات منحصر به فردی را به عرضه کشاورزی ارگانیک معرفی نموده است که به طور چشمگیری موجب کنترل آفت و بیماری های قارچی که در باغات و گلخانه ها می گردد.
تنها یک بار استفاده از کیتواگروسنس میزان مصرف آفت کش های شیمیایی به صفر می رسد و این در حالی است که پایه طبیعی و غیر شیمیایی این محصول از طغیان و ایجاد مقاومت در آفت می کاهد.
این محصول در کنترل طیف وسیعی از آفت تاثیر شگرفی داشته است و بدون شک انقلابی در روشهای مدیریت آفات و بیماریهای قارچی محسوب می شود.
کارایی محصول :
- افزایش مقاومت طبیعی در برابر تنش های محیطی
- جلوگیری و کنترل چشمگیر بیماری سفیدک ، لب شتری و غربالی و جلوگیری و کنترل کنه و شته و شپشک نخود
- قابلیت تنظیم میزان دریافت عناصر ریز مغذی و جذب بیشتر محصولات کشاورزی و گلخانه های هیدروپرنیک و کشت های گلخانه ای قابل استفاده در تمام سیستم های آبیاری
- افزایش کیفیت محصول و بهبود خاصیت انبارداری ، جلوگیری از ترک میوه در مرکبات ، میوه های دانه دار ، گیاهان تزیینی
- جلوگیری از تلخی مغز سیب ، جلوگیری و کنترل در برابر بیماری های قارچی داخلی ( سفیدک داخلی پیاز و کلم ، سفیدک دروغی کدوئیان و ... )
- افزایش محصول در سال های کم بازده
- درشتی و یکنواختی اندازه میوه
- زودرسی محصول به واسطه هورمون های گیاهی موجود در ترکیب
- افزایش راندمان فتوسنتز توسط آمینو اسیدها و جذب بسیار بالا از طریق برگ
- دسترسی گیاه منابع مورد نیاز جهت رشد ، بدون صرف انرژی
- پشتیبانی موثر از گیاه در شرایط تنش ، گرما سرما ، شوری ، یخبندان ، خشکی
- جلوگیری از ریزش میوه
- ترکیبی مناسب از عناصر ضروری و محرکهای طبیعی رشد
آفات انار
کیتواگروسنس مخصوص کرم گلوگاه انار
در کنترل کرم گلوگاه انار که یکی از آفات خسارتزا و مهم در درخت انار ، پسته ، انجیر و خرما دانست ، درخت انار مورد حمله آفات زیادی قرارنمیگیرد ولی بطور میانگین میتوان میزان خسارت این آفت حدود ۲۵تا۳۰ درصد محصول دانست . کنترل این افت یکی از عوامل مهم در کنترل و کاهش بیماری های قارچی انار از جمله پوسیدگی ناشی از قارچ های جنس آسپرژیلوس و پنی سیلوم یا حتی برخی باکتری ها دانست که در دالان یا زخم های ایجاد شده توسط این کرم ورود پیدا کرده و بیماری ایجاد می کنند .
مورفولوژی و بیولوژی حشره :
کرم گلو گاه انار با نام علمی از شپ پره ها می باشد و جز راسته ی بالپولک داران می باشد. که دگردیسی کامل دارد یعنی مراحل تخم ,لارو, شفیره و حشره کامل که خسارت اصلی را لارو حشره و تا حدود شفیره این حشره می زند.این حشره زمستان را به شکل لارو های سنین مختلف در انجیر , انار و احتمالا میزبان های آلوده می گذراند ممکن است در زیر درخت ها یا روی درخت یا در انبار ها بماند. پروانه های زمستان گذران معمولا تخم های خود را روی میله و بساک پرجم ها و گاهی اوقات روی کاسبرگ ها قرار می دهند دم میوه و شکاف های آن نیز از جمله محل های مناسب برای تخم گذاری این شب پره است .
لارو سن یک از سطح داخل کاسبرگ تغذیه می کند و در سن سوم با ایجاد سوراخ از سطح رویی میوه و پرجم ها عبور کرده و به داخل میوه انار راه یافته و ضمن ورود عوامل بیماری زا را با خود به داخل میوه می آورند . لارو ها از اواخر اردیبهشت ماه تا اوایل خرداد ماه خود را به محوطه ی تاج انار رسانده و در آنجا به شفیره تبدیل می شوند .البته ممکن است بیرون از میوه به شفیره تبدیل شود . شفیره نیز با توجه به شرایط آب و هوایی ورشد میوه به حشره کامل تبدیل شده و از تاج بیرون می آید این پروانه ها تا مدت چهار روز جفتگیری کرده و پس از آن در محل پرچم های زرد رنگ انار تخمگذاری میکنند .
هر پروانه ماده ۲۵-۲۰ تخم قرار داده که تخم ها نیز ظرف ۱۰ روز به کرم تبدیل می شوند و وارد میوه می شوند این آفت بین ۲۰تا۳۰روز لارو به مدت ۶تا ۸ روز شفیره هستند این پروانه در ایران بین سه تا چهار نسل دارند که نسل اول در اواسط تیر تا اواخر تیر نسل دوم در اواسط مرداد نسل سوم در اواسط شهریور وبندرت در مناطق جنوبی در اواسط مهر ماه نسل چهارم ظاهر میشود .
این آفت کرمی به طول تقریبا ۲۱ سانتی متراست با سه جفت پا در حلقه ی سینه ای و پنج جفت پا در حلقه ی شکمی که رنگ آنها قرمز یا سفید بنابر شرایط رنگ دانه ی انار ها تغییر می کند . حشره ی کامل این آفت پروانه ای به رنگ خاکستری است با طول ۲۱-۹ میلیمتر که تخم های بیضی شکلی که ابتدا قرمز رنگ و سپس سفید متمایل به زرد هستند می گذارد . لارو ها ی هر سن از نظر طول با هم متفاوت هستند.مثلا لارو سن اول کم رشد کرده و ۲ملیمتر طول دارد .رنگ شفیره ها قهوه ای می باشد . این آفت کرمی به طول تقریبا ۲۱ سانتی متراست با سه جفت پا در حلقه ی سینه ای و پنج جفت پا در حلقه ی شکمی که رنگ آنها قرمز یا سفید بنابر شرایط رنگ دانه ی انار ها تغییر می کند . حشره ی کامل این آفت پروانه ای به رنگ خاکستری است با طول ۲۱-۹ میلیمتر که تخم های بیضی شکلی که ابتدا قرمز رنگ و سپس سفید متمایل به زرد هستند می گذارد . لارو ها ی هر سن از نظر طول با هم متفاوت هستند.مثلا لارو سن اول کم رشد کرده و ۲ملیمتر طول دارد .رنگ شفیره ها قهوه ای می باشد . شب پره های این آفت در اواخر فرودین ماه و اوایل اردیبهشت ماه ظاهر می شوند . اولین نشانه آلودگی میوه وجود لکه های سیاه رنگ درروی پوست میئه می باشد که این لکه بتدریج گسترش یا فته و زرد رنگ می شود . که این ناحیه پر از اسپور قارچ ها می باشد .
جهت اطلاع از نحوه عملکرد محصول کیتواگروسنس و چگونگی ازبین بردن تخم ، لارو و شفیره این حشره با کارشناس شرکت نیواگرو تماس گرفته و اطلاعات کامل کسب نمائید.
#افزایش باردهی محصولات باغی انار
#کود بیوارگانیک انار